SYMPHONICA IN ROSSO 2022 NU KIJKEN

Symphonica in Rosso is natuurlijk niet compleet zonder bijzondere gasten. Naast de hoofdartiest Dolly Dots, maken ook Roberto Jacketti & the Scooters, Diggy Dex en de danser Shinshan op 14 december 2022 hun opwachting in de Ziggo Dome. Het concert is nu terug te kijken via NPO Start.

I Save The Day
Roberto Jacketti & the Scooters scoorde in 1984 een grote hit met ‘I Save The Day’. De band rond zanger Erik van der Hoff kreeg diverse prijzen, waaronder een Zilveren Harp. In 1989 viel de groep uit elkaar. Sinds 2003 komen de bandleden een a twee keer per jaar samen voor gelegenheidsoptredens, onder meer voor de Vrienden van Amstel Live. Dit jaar viert de band haar 40 jarige vriendschap met meerdere optredens.

Diggy Dex
Rapper, zanger en liedjesschrijver Diggy Dex bracht vorig jaar zijn zevende album ‘Carrousel’ uit. De afgelopen jaren is de rapper continu onderweg geweest met zijn band. De reis begon bij het succes van het album ‘Golven’, waarna hij en zijn muzikale familie met de Karavaan tour verder door het land trokken. In vijf clubtournees, een theatertournee, inclusief een uitverkocht Koninklijk Theater Carré, een uitverkochte AFAS Live, en talloze festivals deelde Diggy Dex zijn muziek met duizenden mensen. Zijn nieuwe single ‘Allermeest’ werd onlangs uitgeroepen tot NPO Radio 2 Top song.

Shinshan
Danser Shinshan, geboren als Jean Salazar Tavera, maakt in 2019 enorme indruk in het programma ‘Holland’s Got Talent’, dat hij ook wint. Ook wint hij dat jaar de eerste Red Bull ‘Dance Your Style’ wereldfinale in Parijs. Zelf omschrijft de breakdancer zijn stijl als een Cubaanse slang; flexibel, maar ook ritmisch en statisch.

Orkest
Het Symphonica in Rosso concert onder begeleiding van The European Pop Orchestra onder leiding van Guido Dieteren, is de grote finale van de Dolly Dots reünietour. In een roodgekleurde Ziggo Dome nemen Angela, Angéla, Anita, Patty en Esther afscheid van het publiek, want Symphonica in Rosso wordt tevens de allerlaatste Dolly Dots show.

Grote artiesten
Symphonica in Rosso is de legendarische concertserie die garant staat voor spetterende optredens van grote artiesten, bijzondere gasten, speciale licht- en geluidstechnieken, indrukwekkende visuals en natuurlijk de kleur rood – in de aankleding van het evenement én het publiek zelf. Voorgaande edities kenden hoofdartiesten als Marco Borsato, Paul de Leeuw, Lionel Richie, Diana Ross, Sting, Nick & Simon, Doe Maar, Anouk en Simply Red. Op Sting na werden ze allen begeleid door The European Pop Orchestra (voorheen Guido’s Orchestra).­­